Asociace českých nábytkářů

Nábytek roku 2010

 

VÍTĚZNÝ VÝROBEK ocenění NÁBYTEK ROKU 2010


Tisková zpráva ke stažení zde

Na mezinárodním veletrhu nábytku a interiérů MOBITEX 2010 v Brně byla v úterý 13.dubna v 16:30 hodin vyhlášena cena Asociace českých nábytkářů,  NÁBYTEK ROKU 2010.  Soutěž NÁBYTEK ROKU 2010 je prvním ročníkem. 
Vítězný výrobek soutěže NÁBYTEK ROKU 2010 je židle Kolekce 911 od výrobce TON, a.s., design: Tom Kelley. 

Nezávislá hodnotitelská komise vytvořená při Asociaci českých nábytkářů vyzdvihla jak nový vydařený design, tak i posun v tvorbě designu společnosti TON, a.s. Pozitivně byla hodnocena dlouhodobá spolupráce s designérem Tomem Kelleym. Jedním z důležitých aspektů nového výrobku je i návrat k tradici, nová technologie i použití vhodných, nezávadných materiálů při plném zachování funkčnosti. 
 

 

 

Asociace českých nábytkářů společně s časopisem ARCHITEKT udělila i mimořádné ocenění výrobku „OVO“, prodávaného pod obchodní značkou Vespera od společnosti Dýhy Večeřa a spol., s.r.o. za mimořádný přínos pro tvorbu designu, dlouhodobý vývoj a inovace. Technologicky nesmírně náročný výrobek využívá možnosti prostorového tvarování 3D dýhy. Design vytvořil Martin Surman.

Další výrobky, které Asociace českých nábytkářů považuje za mimořádně zdařilé, z celého množství přihlášených výrobků jsou výrobky:

  • momo,  výrobce POLSTRIN DESIGN spol. s r.o. (design: Helena Dařbujánová)
  • Treasury Table,  výrobce POCESS CZ, s.r.o. (design: Lucie Koldová)
  • Stockholm,  výrobce TON, a.s. (design: Mads Johansen)
  • Prince,  výrobce Form, spol. s r.o. (design: Josef Barták)
  • Exner – kancelářský nábytek, výrobce Hon a.s. (design: Hynek Maňák)
     

  

V soutěži „NÁBYTEK ROKU 2010“ je hodnocen nejlepší design a inovace nábytku v daném roce v České republice. Je vyhlášena Asociací českých nábytkářů za pomoci médií a to plošně pro všechny české nábytkářské firmy. Jejím cílem je podpořit tvorbu v nábytkářské výrobě v České republice s důrazem na kvalitní design. Přiblížit veřejnosti špičkové výrobky českých nábytkářů. 

Nábytek je hodnocen z hlediska: 

Funkčnosti, bezpečnosti, estetiky a vhodnosti použité technologie a materiálu.
Mediálním partnerem tohoto ročníku je časopis ARCHITEKT, který podpořil návrh nezávislé komise na udělení mimořádného ocenění.