Asociace českých nábytkářů

Nábytek roku 2017

 

VÍTĚZNÝ VÝROBEK ocenění NÁBYTEK ROKU 2018
 

Tisková zpráva ke stažení zde

První den konání veletrhu nábytku a interiérů FOR FURNITURE (v rámci souboru veletrhů FOR HABITAT) v Praze Letňanech, byla ve čtvrtek 23. března 2017 v 10:15 hodin vyhlášena cena Asociace českých nábytkářů, NÁBYTEK ROKU 2017.  Jedná se o osmý oficiální ročník ocenění NÁBYTEK ROKU. 

VÍTĚZNÝ VÝROBEK ocenění NÁBYTEK ROKU 2017 je kolekce „PLAN“, kterou pro výrobní společnost B2B Partner s.r.o., navrhli designéři Boris Klimek & Lenka Damová.  

Hodnotitelská komise pracující při Asociaci českých nábytkářů ve shodě dodává: „Vítězný kancelářský nábytek PLAN designérů Borise Klimka a Lenky Damové od výrobní společnosti B2B Partner, je působivý ve své základní jednoduchosti, jasné výtvarné linii a kultivovanosti, spolu s funkční pestrostí postihující poslední vývoj potřeb v prostorách pro něž je určen. Vytváří ucelený a plnohodnotný systém v jednotném duchu s výtvarnými i funkčními parametry nadčasového řešení. “. 

Společnost B2B Partner přichází se zcela novým konceptem kancelářského nábytku. Prosté zadání vytvořit vysoce funkční a zároveň estetický produkt dostala dvojice mladých, ale ostřílených designérů. Designérské duo Lenka Damová & Boris Klimek se zaměřuje především na produktový a interiérový design.  Ergonomie, variabilita a mobilita byly prvky zadání k vytvoření nové značky kancelářského nábytku, značky PLAN.
Kancelářský systém PLAN přináší zákazníkovi neotřelý originální design s vysokou přidanou hodnotou. Systém kancelářského nábytku je řešen tak, že najde uplatnění ve velkých kancelářských prostorech i v domácích pracovnách. PLAN je vyráběn z materiálů a komponent renomovaných evropských výrobců (Kronospan, Hettich) s použitím špičkových výrobních technologií. Kolekce PLAN je dodávána ve třech nábytkových řadách: BLOCK, BOARDS a LAYERS.
 

 

Další výrobky, které Asociace českých nábytkářů na návrh hodnotitelské komise považuje za mimořádně zdařilé, jsou:
(řazeno abecedně podle výrobce)

  • Pohovka „Sit & Sleep“, společnosti Čalouněný nábytek Duchoň, design: Ing. Iva Bastlová
  • Polokřeslo „ETHORE“, výrobní společnosti „FORM, spol. s r.o.“, design: MgA. Daniel Barták a MgA. Martin Beinhauer
  • Koupelnový nábytek „DREAM TOP“, výrobní společnosti „LE BON spol. s r.o.“ design: René Novák
  • Kolekce „BACK TO ROOTS“, výrobní společnosti „LUGI s.r.o.“, design: Ing. arch. Markéta Cajthamlováo
  • Kancelářské křeslo „TEA“, výrobní společnosti „RIM CZ s.r.
  • Kolekce „LEAF“, výrobní společnosti „TON a.s.“, design: E-ggs

V ocenění „NÁBYTEK ROKU 2017“ je hodnocen nejlepší design a inovace nábytku v daném roce v České republice. Ocenění je vyhlášeno Asociací českých nábytkářů. Přihlásit se mohou všechny firmy, které vyrábí nábytek v České republice. Pro přihlášení neexistuje žádné omezení co do členství v různých organizacích atd. Cílem ocenění je podpořit tvorbu v nábytkářské výrobě v České republice s důrazem na kvalitní design. Přiblížit veřejnosti špičkové výrobky českých nábytkářů. Motivovat designéry k tvůrčí aktivitě.

Nábytek je hodnocen z hlediska:

Funkčnosti, bezpečnosti, estetiky a vhodnosti použité technologie a materiálu. Nábytek hodnotí pětičlenná odborná komise, která je tvořena nezávislými odborníky. Její doporučení schvaluje představenstvo Asociace českých nábytkářů.