Asociace českých nábytkářů

Nábytek roku 2020

 

VÍTĚZNÝ VÝROBEK ocenění NÁBYTEK ROKU 2020
 

Tisková zpráva ke stažení zde

Právě dnes měl být v Praze - Letňanech zahájen veletrh nábytku a interiérů FOR INTERIOR (v rámci souboru veletrhů FOR HABITAT). Bohužel nepříznivé okolnosti konání veletrhu neumožnily. Ve čtvrtek 26. března 2020 v 10:15 hodin je vyhlášena cena Asociace českých nábytkářů, NÁBYTEK ROKU 2020.  Jedná se o jedenáctý oficiální ročník ocenění NÁBYTEK ROKU. 

VÍTĚZNÝ VÝROBEK ocenění NÁBYTEK ROKU 2020 je kolekce „CUBIX“, kterou pro výrobní společnost RIM CZ s.r.o., navrhnul rakouský designér Kai Stania.

Hodnotitelská komise pracující při Asociaci českých nábytkářů ve shodě dodává: „Řada CUBIX vyniká velmi sofistikovaným zpracováním tématu, který je přítomný v oblasti designu sezení, již od třicátých let minulého století. Minimalistické pojetí naprosto přesných exaktních geometrických tvarů čalounění, posazených na jednoduché kovové podnoži, je vyváženou kompozicí hmot. Ta odpovídá na současné pojetí špičkového interiéru pracovního prostoru. A to nejen v pracovnách vrcholového managementu a v komerčních prostorech.

Svojí tvarovou lapidárností umožňuje tvůrci interiéru použití expresívního vyjádření v dalších prvcích a kompozici prostoru. V principu velmi potřebný prvek pro interiérovou tvorbu“.
Luxusní křesla pro manažerské kanceláře, stylové lobby a designové kavárny představuje kolekce CUBIX. Název vychází z elegantních kubických tvarů křesla. Sedák s pružným vlnovcem, kvalitní pěna a měkký zádový polštář poskytují maximální komfort. Velká pozornost byla věnována všem detailům včetně čalounění, které si skvěle rozumí s látkou i kůží. Kolekce CUBIX zahrnuje dvou – třímístné sedačky, křesla a stolky. CUBIX vytváří skvělé místo pro neformální a odpočinkové sezení.

 

Další výrobky, které Asociace českých nábytkářů na návrh hodnotitelské komise považuje za mimořádné
(řazeno abecedně podle výrobce)

  • Kolekce čalouněných křesel „MANTA“, výrobní společnosti FORM, spol. s r.o., design: Marek Šimunský
  • Židle „FUNGHI“, výrobní společnosti LD Seating s.r.o., design: Filip Streit
  • Kolekce křesílek a podnožek „OVAL“, výrobní společnosti mminterier, design: Boris Klimek, Lenka Damová
  • Židle „TRES“, výrobní společnosti SITUS furniture s.r.o., design: Petr Šebela
  • Křeslo „GINGER“, výrobní společnosti TON a.s., design: Studio Yonoh
  • Věšák „LOGS“, výrobní společnosti TON a.s., design: Studio BÜRO FAMOS

V ocenění „NÁBYTEK ROKU 2020“ je hodnocen nejlepší design a inovace nábytku v daném roce v České republice. Ocenění je vyhlášeno Asociací českých nábytkářů. Přihlásit se mohou všechny firmy, které vyrábí nábytek v České republice. Pro přihlášení neexistuje žádné omezení co do členství v různých organizacích atd. Cílem ocenění je podpořit tvorbu v nábytkářské výrobě v České republice s důrazem na kvalitní design. Přiblížit veřejnosti špičkové výrobky českých nábytkářů. Motivovat designéry k tvůrčí aktivitě.

Nábytek je hodnocen z hlediska:

Funkčnosti, bezpečnosti, estetiky a vhodnosti použité technologie a materiálu. Nábytek hodnotí pětičlenná odborná komise, která je tvořena nezávislými odborníky. Její doporučení schvaluje představenstvo Asociace českých nábytkářů.
Více informací na www.czechfurniture.com.