Asociace českých nábytkářů

Nábytek roku 2023

 

VÍTĚZNÝ VÝROBEK ocenění NÁBYTEK ROKU 2023


Tisková zpráva ke stažení zde

Dnes byl v Praze - Letňanech zahájen veletrh nábytku a interiérů FOR INTERIOR a Asociace českých nábytkářů vyhlásila výsledky ocenění NÁBYTEK ROKU 2023. Jedná se o čtrnáctý oficiální ročník ocenění NÁBYTEK ROKU. Potvrzuje se proces, který probíhá již několik let, kdy se kloubí ekologie a moderní technika. Právě větší zapojování elektroniky do nábytku s vyšší přidanou hodnotou je jev, který pozorujeme již delší dobu. Je tomu tak v letošním ročníku, ale i v loňském roce. Podsvícení postele energeticky úsporným LED osvětlením je výrazným a praktickým doplňkem nábytku z ušlechtilého přírodního materiálu, masivu.

VÍTĚZNÝ VÝROBEK ocenění NÁBYTEK ROKU 2023 je manželská postel ARIA designéra Pavla Hermana od společnosti DOMESTAV s.r.o.

Nadčasovost a moderní design spolu s efektem vznášení se nad podlahou, definují postel z luxusní kolekce ARIA. Výjimečnost celé řady je dána precizností výroby zaměřující se na detail a kresbu dřeva.

Díky zaobleným hranám je nábytku dodán punc bezpečí a jemnost na dotek. Postele a noční stolky z kolekce ARIA v sobě snoubí funkční design a dlouholetou zkušenost výrobce s opracováním masivního dřeva. Moderní a funkční design se zaoblenými tvary dodává posteli lehkou eleganci a zútulní vzhled celého pokoje. Postel má polohovací kování Varifix, které umožňuje nastavit výšku lehací plochy dle potřeb zákazníka. Na přání je možné doplnit ambientní LED osvětlení rámu. Dřevěné ergonomické čelo nabízí širokou škálu barevných odstínů moření nebo olejování. Manželskou postel navrhnul designér Ing. Pavel Herman, který je odborníkem především na nábytek do ložnice, včetně postelí. Ve svých projektech klade důraz na nadčasovost a moderní design.

 

Další výrobky, které Asociace českých nábytkářů považuje za mimořádně zdařilé, jsou:
(řazeno abecedně podle výrobce)

  • Židle „LECTA“, výrobní společnosti Alba CR, spol. s r.o., design: Alba
  • Sedací souprava „WAVE“, výrobní společnosti FORM, spol. s r.o., design: Michael Baránek a Daniel Barták
  • Pracovní židle „FOLLOWME“, výrobní společnosti LD Seating s.r.o., design: Andreas Krob
  • Akustické panely „ONMI“, výrobní společnosti Nábytek Mikulík s.r.o.,  design: Ondřej Mikulík
  • Manželská postel s LED osvětlením a chytrý noční stolek „SMART“, výrobní společnosti Nábytek Mikulík s.r.o., design: Roman Burda, Ondřej Mikulík
  • Uzavřená jednací souprava „ORGANIX PRIVACY BOX“, výrobní společnosti RIM CZ a.s., design: Kai Stania
     

 V ocenění „NÁBYTEK ROKU 2023“ je hodnocen nejlepší design a inovace nábytku v daném roce v České republice. Ocenění je vyhlášeno Asociací českých nábytkářů. Přihlásit se mohou všechny firmy, které vyrábí nábytek v České republice. Pro přihlášení neexistuje žádné omezení co do členství v různých organizacích atd. Cílem ocenění je podpořit tvorbu v nábytkářské výrobě v České republice s důrazem na kvalitní design. Přiblížit veřejnosti špičkové výrobky českých nábytkářů. Motivovat designéry k tvůrčí aktivitě.

Nábytek je hodnocen z hlediska:

Funkčnosti, estetiky a vhodnosti použité technologie a materiálu i s ohledem na ekologické dopady. Ocenění uděluje představenstvo Asociace českých nábytkářů.